Почти седмица след като вестник Комерсант“ излезе с гръмкото заглавие,

...
  Почти седмица след като вестник Комерсант“ излезе с гръмкото заглавие,
Коментари Харесай

„Газпром“ отрече за смяната на Алексей Милер

 

 

Почти седмица откакто вестник „ Комерсант “ излезе с гръмкото заглавие, че е допустима промяна на шефа на „ Газпром “ Алексей Милер, международният газов колос излезе с формален коментар, изработен от пресссекретаря Сергей Куприянов и представен от „ Подъем “.

„ Ние не сме тези източници, на които се базира „ Комерсант “, по тази причина нямаме какво да кажем. Ако имаше данни – щеше да има какво да се опровергава “, декларира Куприянов

„ Комерсант “ написа в края на предходната година, че е допустимо Милер да напусне „ Газпром “ като се базира на лични източници. Вестникът допусна, че това може да стане през май 2021 година, когато няма да бъде възобновен изтичащия контракт на изпълнителния шеф.

Милер е отпред на съветския газов монополист към този момент 20 години. Слухове за оставката му се показваха непрестанно, само че напоследък зачестиха поради влошеното финансово положение на сдружението, написа „ Комерсант “ като се базира на данни, съгласно които за интервала януари-септември 2020 година загубата на компанията е 202 милиарда рубли, а за същия интервал на 2019 облагата е надхвърляла 1,1 трилиона рубли.

Според вестника финалната точка на кариерата на Милер като началник на „ Газпром “ е трябвало да бъде поставена с дострояването на газопровода „ Северен поток-2 “. Преди ден обаче стана ясно, че газовото трасе влезе в нова проблематична зона – норвежката компания DNV GL отхвърли да сертифицира газопровода поради опасност от американските наказания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР